.Sevgili Ziyaretci Sitemize Hosgeldiniz.
Sende Bizim Aramiza Katılmak İstyorsan.Hemen Üye ol
Birbirinden Güsel Resimler Videolar Şarkılar Daha Çok Şey
Seni Beklemekte Haydi Üye ol
Not : Kapatmak İcin En sagdaki Do Not Display Again ..... Tiklayin.
.Sevgili Ziyaretci Sitemize Hosgeldiniz.
Sende Bizim Aramiza Katılmak İstyorsan.Hemen Üye ol
Birbirinden Güsel Resimler Videolar Şarkılar Daha Çok Şey
Seni Beklemekte Haydi Üye ol
Not : Kapatmak İcin En sagdaki Do Not Display Again ..... Tiklayin.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Mc Sarı 16 Slayt Kliplerim
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePerş. Ekim 01, 2009 3:43 am tarafından McSaRi16

» Ben Mc Sarı
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePerş. Ekim 01, 2009 3:26 am tarafından McSaRi16

» Mc Sarı 16
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePerş. Ekim 01, 2009 3:18 am tarafından McSaRi16

» yabancı şarkı sözleri
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimeCuma Eyl. 11, 2009 10:26 am tarafından Mc Sarı

» aşk şiirleri
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimeCuma Eyl. 11, 2009 10:21 am tarafından Mc Sarı

» BÜTÜN GSLİLER BURAYA 7-0 YALANI
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePtsi Ağus. 31, 2009 11:16 am tarafından DJ HÜSAM

» AK-RAP ten ilk videolar komik-tarih
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePtsi Ağus. 31, 2009 11:05 am tarafından DJ HÜSAM

» peygamber efendimizin hayatı
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePaz Ağus. 30, 2009 2:18 pm tarafından Mc Sarı

» bu akşamki maçlar
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimePaz Ağus. 30, 2009 2:09 pm tarafından Mc Sarı

En iyi yollayıcılar
Lion
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Vote_lcapNasıl daha iyi söz yazıLır. Voting_barNasıl daha iyi söz yazıLır. Vote_rcap 
dj bela
Nasıl daha iyi söz yazıLır. Vote_lcapNasıl daha iyi söz yazıLır. Voting_barNasıl daha iyi söz yazıLır. Vote_rcap 
ßy Remix
DJ HÜSAM
ßy Taha
dj mubadala
Mc Sarı
McSaRi16
AKRAP
Istatistikler
Toplam 17 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: McSaRi16

Kullanıcılarımız toplam 136 mesaj attılar bunda 103 konu

Nasıl daha iyi söz yazıLır.

2 posters
YazarMesaj
ßy Remix
Administratör
Administratör
ßy Remix

Nasıl daha iyi söz yazıLır. Empty
MesajKonu: Nasıl daha iyi söz yazıLır.   Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimeÇarş. Ağus. 26, 2009 2:48 pm

Elbet de her Rap'ci nasil iyi söz yazacagini zamanla kendisi ögrenir ve kendi tarzina göre yazar ama Rap'e yeni baslayan ve daha iyi söz yazmak isteyen arkadaslar icin belki biraz yardimci olacak bir yazi bu. Aslinda bu konuya daha önce hic bir rapsitesi tarafindan deginmemesi de cok ilginc, ki herkes Underground rapcilerine destek verdigini iddia ediyor.
Iyi söz yazmanin kurali yoktur aslinda, asagida yazilanlarin hepsi sadece tecrübelerimize dayanarak size verebilecegimiz bir kac tavsiyedir. Bunlarin uygulanmasi lazim diye bir zorunluk da yoktur ama farkina varacaksiniz ki bu sekilde isiniz cok daha kolay olacak.

Iyi söz yazmak icin kafiye önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken kafiyelerin zorluk derecesidir. Kafiye insanlarin sözlerinizi daha dikkatli dinlemesini ve akillarinda kalmanizi saglar. Bu yüzden basit kafiyelerden kacinin ve az kullanmaya calisin.

Örnek:

geliyorum - gidiyorum - vuruyorum - görüyorum

bunlar cok basit kafiyeler ve bu yüzden sözlerinizin de ucuz ve basit olmasina sebep olur.

bugün herkes pisman, bugün herkes bize düsman.
tarzimi cal, ama ben orijinal,
benim rapim sahnede, senin rapin sanal.
gözlerin aydin parayimi saydin, dogru yoldaydin nedense caydin.

bu kafiyeler biraz daha zor oldugu gibi insanin kulagina hos gelen ve aklinda kalan sözler.

Tek kafiyenin disinda ondan cok daha zor olan ve kulaga cok daha hos gelen cift kafiye yazilis sekli vardir.

örnek:

duymazlar hic, isyan edeni, cennete girecek, iman edeni,
kural affetmez, ihlal edeni, secmezler hic, ihmal edeni.
yanlis bir yola, girdin dostum, fikrimi sorsan, bittin dostum.
cahiller tarih bilmez, ve de bizlere talih gülmez.

Kafiyeler disinda dikkat edilmesi gereken nokta sözlerin akici olmaz, özellikle flex okuyan arkadaslar bu konuda dikkat etmesi lazim, aksi takdir diliniz dönmez ve anlasilmakta zorluk cekersiniz.

örnek:

dilinin dönmedigi rapleri söyleme,
pilinin yetmedigi enerji bende,
disziplin eksikligi var sende.

bunlar cok kolay söylenebilen sözler oldugu icin sözleriniz daha akici olur ve zorlanmadan okunr.
Ayrica sözlerinizin daha akici olmasi icin, ayni harflerle baslayan cümleler kurmaniz da sizlere yardimci olur.

örnek:

yanina kalmaz, yeralti bak bu,
yasina bakmaz, Murat bi korku,
yarina kalmaz, bugün de vurdu,
yazik da olmaz, sizlere hak bu.

bu cümlede dikkat ederseniz nerdeyse bütün tavsiyelerimizi birden uygulamis olduk. Bas harflerinin ayni olmasiyla
akicilik saglamamizla bir, cift kafiyelerle de sözlerin daha kaliteli olmasini saglamis olduk.

Daha önce de belirttigimiz gibi bunlar sadece bir kac tavsiye. Iyi bir rapci, bunlari yapmadan da iyi söz yazabilir
ve iyi bir flow bir cok seyi kurtarir. Ancak yeni baslayan arkadaslar bunlari uygulayarak biraz daha iyi sözler yazabilir.
DJ HÜSAM
Moderatör
Moderatör
DJ HÜSAM

Nasıl daha iyi söz yazıLır. Empty
MesajKonu: Geri: Nasıl daha iyi söz yazıLır.   Nasıl daha iyi söz yazıLır. Icon_minitimeÇarş. Ağus. 26, 2009 2:59 pm

Rap sözü yazmaya başlayan biri için iyi bir nasihat oldu yararlı bilgilerinin devamını dilerim...

Nasıl daha iyi söz yazıLır.
1 sayfadaki 1 sayfası